İşletme bölümünün tarihçesi, 1958 yılında İşletme İktisadı ve Muhasebe Enstitüsü’nün kurulmasına dayanmaktadır. Lisans eğitimine ilişkin 1966 yılında yapılan değişiklik ile Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Maliye-İktisat Bölümü, Siyaset-İdare Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne ek olarak İşletme Bölümünün de kurulmasına karar verilmiştir. Bu dönemde fakültedeki ilk 2 yılda bölüm ayrımı olmaksızın eğitim verildiğinden, İşletme Bölümü 1968-1969 eğitim öğretim yılında 3. sınıftan başlamak üzere 77 öğrenci ile eğitime başlamıştır. İşletme bölümü 1969-1970 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını 65 öğrenci ile vermiştir. 2019-2020 eğitim öğretim yılında 50. yılını tamamlayan İşletme Bölümü’nün mezun sayısı 2725’e ulaşmıştır.

Bölümde 6 Anabilim Dalı mevcuttur: Muhasebe ve Finansman, Sayısal Yöntemler, Ticaret Hukuku, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon ve Kooperatifçilik. Bölümümüzde 13 profesör, 2 doçent, 6 doktor öğretim üyesi, 2 doktor araştırma görevlisi, 2 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Ayrıca 2 araştırma görevlisi diğer üniversitelerden görevlendirme ile bölümümüzde görev yapmaktadır. Bölümümüzde bölüm sekreterliğini yapan 1 idari personel bulunmaktadır.

Programın amacı; İşletme Bölümü öğrencilerini işletmecilik ve ilgili diğer disiplinler çerçevesinde donatarak üretim, pazarlama, finansman, muhasebe, yönetim, organizasyon, hukuk gibi temel işletmecilik konularında öğrencilerine uzmanlık kazandırmak; planlama, koordinasyon ve denetleme mekanizmaları ile insan kaynaklarını en etkin şekilde kullanarak çeşitli işletme ve işletmecilik sorunlarına çözüm üretebilen mezunlar vermek; takım çalışmasını benimsemiş, yaratıcı çözümler önerebilen, yenilikçi, yaratıcı, girişimci bireylerin yetişmesini sağlamak; kamuya ve özel sektöre toplumsal sorumluluk duygusu gelişmiş bilinçli ve bilgili gençler yetiştirmektir.