Bölümümüzün temel vizyonu; Üniversitemiz ve Fakültemiz vizyonu çerçevesinde, topluma faydalı, alanı ile ilgili bilgili ve üretken bireyler yetiştirmeye yönelik nitelikli bir eğitim ve öğretim kurumu olmaktır.

Bölümümüzün misyonu; ilgili bilim dalında ulusal ve uluslararası literatüre özgün katkı verebilecek araştırmacılar ile topluma yaratıcı, girişimci, yenilikçi ve kendine güvenen bireyler kazandırmaktır. Bununla birlikte, akademik çalışmaların niceliğinin yanı sıra niteliğinin de evrensel kabul görmüş standartlar kapsamında artırılması yönünde öğrencileri teşvik etmek, uluslararası ve ulusal ortak araştırma ve işbirlikleri gerçekleştirmek, akademik ve idari personel ile birlikte öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası eğitim hareketliliği programlarına katılımını artırmak, Bölümümüzün görünürlüğünü ve tanınırlığını artırmak, mezunlarımızın iş ve akademik kariyerlerini en ileri düzeyde sürdürmelerini sağlayacak yeterliliğe sahip hale getirmektir.